Dől rólam a víz: jöjjön a ventilátor

Fújj csak, ide bele a képembe

Olcsó és könnyen beszerezhető. A levegőt valójában nem hűti, csak a testünket körülvevő hőköpenyt megbontva okoz kellemesebb hőérzetet és elősegíti a testünk hűtését.

Sajnos sokan egyáltalán nem bírják a ventilátor által keltett légmozgást, mások számára  csak hosszabb távon elviselhetetlen, az éjszakai alváshoz csak kevesen hagyják járni.

Általában 50-80W körüli teljesítményűek a kereskedelemben kapható asztali és álló ventilátorok, a fenti teljesítményt alapul véve a fogyasztásuk a példa kedvéért napi 10 órás időtartamban használva 0,5-0,8KWh, ami a jelenlegi árakon nagyjából 25-40 Ft naponta.

A kereskedők szerint 3 nap tartós hőségre van szükség ahhoz, hogy az emberek elinduljanak ventilátort venni, ez a ventilátor értékesítés filozófiája. Ha nincs az adott évben tartós hőhullám a készleteket az áruházláncok visszaküldik a beszállítóknak, akik aztán egy évig nézegethetik.

Pedig pár éve amikor egy árkád bevásárlóközpontban leültem egy padra és 10 perc alatt 15 embert számoltam meg ventilátorral a hóna alatt azt gondoltam ez az évszázad legnagyobb biznisze. Ventilátort árulni egy hűvös helyen a panel rengeteg közelében.

Minden vélemény számít! Kilépés a válaszból