Sokat segít az árnyékolás

A redőny hatalma

Bár a túlmelegedést ezzel nem lehet teljes egészében megakadályozni, nagy hiba lenne ha nem használnák ki az árnyékolástechnika nyújtotta lehetőségeket. Nem utolsósorban azért, mert egyáltalán nem okoz környezeti terhelést, mint pl. egy klíma, vagy egy ventilátor az áramfogyasztással, viszont a hőmérsékleten akár fokokat csökkent.

Árnyékolhatunk kívülről leginkább redőnyökkel, vagy belülről reluxával, különböző rolókkal, sötétítőfüggönnyel. A kínálat mondhatni végtelen, már csak választani kell.

A külső árnyékolás minden belső technikával szemben messze hatékonyabb, hiszen a belső árnyékoló és az üvegfelület közti hézag bizony átmelegszik, így a napsütés melege részben a lakást fűti. Ráadásul az általános vélekedéssel szemben a redőny beépítése nem drágább a belső megoldásoknál. Egy igényes függöny karnissal, akasztókkal, méretre vágással nem, vagy nem sokkal olcsóbb egy átlagos redőnyhöz képest. Figyelembe véve némi hangszigetelő és minimális téli hőszigetelő képességét, ami mellett éjszaka is kevesebb fény jut be, több módszert kipróbálva a magam részéről redőny párti vagyok. Ha az anyagi lehetőség megengedi az alumínium redőnyök még kedvezőbb tulajdonságokkal bírnak. Akár önállóan, akár más megoldásokkal párhuzamosan is élvezhető az árnyékolás kedvező hatása.

Minden vélemény számít! Kilépés a válaszból